SPELDENPRIK VOOR EEN BETER STADSKLIMAAT - GROENE WAND HORNEHOOF

2018
NL WE-701.000
Speldenprik voor een beter stadsklimaat – Groene wand Hornehoof

In 2018 had Nederland te maken met wateroverlast door extreme buien alsook droogte en uitzonderlijke hitte. De noodzaak om de klimaatbestendigheid in steden te vergroten is evident. Woningcorporatie Wonen Limburg zet zich al enige tijd in voor de vergroening van haar bezit. De ingrepen zijn bedoeld om de leefomgeving van de bewoners te veraangenamen alsook om het stedelijk microklimaat te verbeteren. bureau VERBEEK landschapsarchitectuur / ecologie / stedelijk ontwerp ontwierp in dit verband daktuinen en groene gevels voor meerdere locaties.

In 2018 is de groene wand bij het appartementencomplex Hornehoof in Weert opgeleverd. Na de sloop van een vleugel van het gebouw bleef een blinde gevel over waarvoor een betaalbare oplossing is bedacht die direct resultaat oplevert. De wand is beschilderd met een levensgrote boom in een glooiend landschap. Tegen de afbeelding van de boom is een constructie van staalmatten aangebracht, waarlangs een Blauwe regen omhoog groeit. Als die straks volgroeid is zal de boom in de zomer bedekt zijn met een loof en bloemen. Wanneer de herfst intreedt valt het blad en komt de boom in winterkleed tevoorschijn.

Dergelijke ingrepen voor het vergroenen van wanden zijn relatief eenvoudig en kunnen in principe overal worden toegepast. Door op elke locatie qua vormgeving maartwerk te leveren ontstaan bijzondere plekken!

logowit

landschapsarchitectuur

ecologie

stedelijk ontwerp

ADRES

limmelderweg 6

6222 pb maastricht

t +31 43 450 30 45