landschapsarchitectuur

ecologie

stedelijk ontwerp

HERONTWIKKELING D’R POOL KERKRADE

KE-210501_bureauVEBEEK_dr-Pool-Kerkrade

bureau VERBEEK landschapsarchitectuur / ecologie / stedelijk ontwerp heeft samen met Martens Willems & Humblé Architecten de prijsvraag gewonnen voor de nieuwe stedenbouwkundige invulling van het terrein van D’r Pool in Kerkrade.

Het zwembad heeft zijn beste tijd gehad en wordt nu ondergebracht op het Vie terrein, de vrije ruimte die daardoor ontstaat geeft aanleiding om een stedenbouwkundige reparatie uit te voeren die een aantal fragmenten in de stad weer aan elkaar bindt. We lieten ons daarvoor inspireren door  oude foto’s en Tranchotkaarten van Kerkrade, waar de landschappelijke steilrand nog goed zichtbaar is aan de Kapellaan. Deze landschappelijke structuur is het ‘leitmotiv’ voor de nieuwe invulling.   Enerzijds maken we aan de kant van de Markt en de Engerweg de stadsrand weer inzichtelijk, anderzijds trekken we het groen vanuit Anstelerbeekdal in ons plan tot aan de rand van het centrum. Hierbij zijn de woningen rond een buurtpark gegroepeerd. Een belangrijke ambitie van ons plan is om de bestaande structuur van het zwembad te hergebruiken in de parkeergarage.

logowit

landschapsarchitectuur

ecologie

stedelijk ontwerp

ADRES

limmelderweg 6

6222 pb maastricht

t +31 43 450 30 45