ROTONDE PARKSTAD LIMBURG STADION

KE-200501_bureauVERBEEK_Beleef-Kerkradel-rotonde-Rodaboulevard

De rotonde bij het Parkstad Limburg Stadion wordt op basis van 124 tips en ideeën opnieuw ingericht. Uit alle ingezonden ideeën is in samenspraak met Pierre Vermeulen een keuze gemaakt. De inzending van Grenspaal12/bureau VERBEEK landschapsarchitectuur / ecologie / stedelijk ontwerp is hierbij naar voren gekomen als winnaar omdat hierin nagenoeg alle ideeën en markante Kerkraadse kenmerken waren verwerkt tot een heuse blikvanger.

De rode draad in alle inzendingen vormden Roda JC Kerkrade, het Wereld Muziek Concours, het mijnverleden met d’r Joep, ‘t sjunste op de Welt en GaiaZOO. Binnen deze invalshoeken vonden Grenspaal12 en bureau VERBEEK het centrale thema voor de rotonde “Kerkrade on top of the World”, met een ode aan de rijke geschiedenis van Kerkrade en de mensen die deze geschiedenis maken. Het ontwerp bestaat uit een verzonken wereldbol met daarop silhouetten van beeldbepalende gebouwen uit Kerkrade, van het raadhuis tot Abdij Rolduc en van Schacht Nulland tot het Parkstad Limburg Stadion. Op de rotonde staan silhouetten van d’r Joep, een muzikant en een voetballer. Als speels element is er een giraffe toegevoegd.

Naast de rotonde bij het Parkstad Limburg Stadion zijn al twee Beleef Kerkrade rotondes ingericht. Bij de stadsentree aan de Euregioweg is een rotonde gemaakt met als de blikvangers de Kerkraadse attracties  GaiaZOO, Roda JC Kerkrade, Discovery Museum, Leisure Dome en Abdij Rolduc. En bij de entree naar GaiaZOO is de rotonde ingericht op basis van de dierentuin.

 

logowit

landschapsarchitectuur

ecologie

stedelijk ontwerp

ADRES

limmelderweg 6

6222 pb maastricht

t +31 43 450 30 45