PRESIDENT KENNEDYSINGEL: HART VOOR SITTARD

SG-210501_bureauVERBEEK_presidentkennedysingel_01

Tegen de rand van de historische binnenstad van Sittard wordt het gebied tussen de President Kennedysingel en de Swentiboldstraat herontwikkeld, onder de naam ‘Hart voor Sittard’. bureau VERBEEK landschapsarchitectuur / ecologie / stedelijk ontwerp is verantwoordelijk voor het ontwerp van de buitenruimte: een parkachtige omgeving, waar een glooiend landschap met natuurlijke vormen en een grote hoeveelheid bomen, bloemen en planten de biodiversiteit bevordert.

Eind 2022 start de sloop van de oude, leegstanden panden. Op deze locatie komen nieuwe woningen, een mix van sociale huurappartementen en middeldure huur- en koopappartementen met een eigentijdse uitstraling en afwisselende architectuur. Het ontwerp van de gebouwen is door drie regionale architectenbureaus vormgegeven: Povše & Timmermans – architecten ingenieurs bv, SATIJNplus Architecten en Wauben Architects.

Samen met ontwikkelaars uit de regio worden de handen ineen geslagen om op deze plek een prettige en groene leefomgeving te creëren met 210 nieuwe appartementen, het consortium bestaande uit Mulleners Vastgoed B.V. ,Van Wijnen en Laudy Bouw & Ontwikkeling.

Het plan, van opdrachtgevers ZOwonen en Wonen Limburg, speelt in op de doelen van de gemeente Sittard-Geleen voor een betere, groenere en sociaal veiligere leefomgeving in de stad. In het gebied, dat eigendom is van de gemeente Sittard-Geleen, staan al jaren verouderde en leegstaande gebouwen. Hart voor Sittard bundelt slagkracht, snelheid en specialismes om dit gebied te herontwikkelen tot een hoogwaardig en groen woongebied nabij het centrum.

logowit

landschapsarchitectuur

ecologie

stedelijk ontwerp

ADRES

limmelderweg 6

6222 pb maastricht

t +31 43 450 30 45