Park Zuytwillemsvaert gaat van start

Het startsein voor de verkoop van het Park Zuytwillemsvaert aan de Werthaboulevard te Weert is gegeven. Hierdoor zal op korte termijn de bouw starten van ruim 200 woningen en appartementen. bureau VERBEEK landschapsarchitectuur / ecologie / stedelijk ontwerp heeft zorggedragen voor de ontwerpvisie (schetsontwerp) van de buitenruimte van het gehele plangebied.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar het artikel op de website van Midden-Limburg Actueel.

Park Zuytwillemsvaert gaat van start
Blik op de Belgische Eifel

Vandaag in de in de krant…

Klik hier voor het artikel.

Blik op de Belgische Eifel
Uitvoering laatste fase herinrichting ommuurde tuin Abdij Rolduc

In januari 2018 is gestart met de uitvoering van de laatste fase van de inrichting van de ommuurde tuin bij Abdij Rolduc te Kerkrade.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar Tuin kloostercomplex Rolduc.

Uitvoering laatste fase herinrichting ommuurde tuin Abdij Rolduc
Informatiebijeenkomst ‘Hart van Bocholtz’

De informatiebijeenkomst ‘Hart van Bocholtz’ bij d’r Aowe Kino werd druk bezocht! De bijeenkomst, die naast een presentatie ook een expositie betrof, gaf inzicht in de visie en het voorontwerp voor de inrichting van het hart van Bocholtz.

Informatiebijeenkomst 'Hart van Bocholtz'
Fijne feestdagen en een bijzonder goed 2018!

bureau VERBEEK landschapsarchitectuur / ecologie / stedelijk ontwerp wenst u fijne feestdagen en een bijzonder goed 2018!

Fijne feestdagen en een bijzonder goed 2018!
Expertmeeting Dementie in de openbare ruimte

Tijdens de expertmeeting Dementie in de openbare ruimte van naoorlogse tuinsteden in TENT Rotterdam spraken o.a. Jacqueline Rosbergen (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed), architect Laura Alvarez (Laura Alvarez  Architecture) en landschapsarchitect Jeroen Verbeek (bureau VERBEEK landschapsarchitectuur / ecologie / stedelijk ontwerp) over vernieuwing van na-oorlogse wijken.

Voor meer informatie over de expertmeeting verwijzen wij u naar het artikel ‘Op zoek naar de nieuwe Wijkgedachte’, voor meer informatie over de winnende prijsvraag Who Cares verwijzen wij u naar het team ‘De wijk als (t)huis’.

Expertmeeting Dementie in de openbare ruimte
Landschaftscharta Belgische Eifel valt in de prijzen

De prijs van het Parlement van de Duitstalige Gemeenschap bestaat sinds 1976 en heeft specifiek betrekking op wetenschappelijke publicaties die belangrijk zijn voor het Duitstalige gebied van België. In 2017 stonden de thema’s politieke wetenschappen, geschiedenis en landschapsplanning centraal. Op 12 december 2017 heeft de jury de winnaars bekend gemaakt. Op het gebied van landschapsplanning is de prijs toegekend aan het samenwerkingsverband ‘Winters-Bodarwé-Verbeek’. De officiële prijsuitreiking is op 23 februari 2018.

Nathalie Bodarwé, Heinz Winters en Jeroen Verbeek zijn verantwoordelijk voor het ‘Landschaftscharta Belgische Eifel’. Dit is een landschaps- en cartografisch onderzoek voor de Belgische Eifel ofwel de gemeenten Amel, Büllingen, Bütgenbach, Burg-Reuland en St. Vith. De studie biedt inzicht in de opbouw van het landschap en de ontwikkelingsgeschiedenis van het landschap waarin gewoond, gewerkt en gerecreëerd wordt. Aanbevelingen zijn gedaan om waardevolle landschappelijke en natuurlijke kwaliteiten te behouden. Naast de instandhouding van natuurgebied de Hoge Venen gaat het hierbij ook om het bedachtzaam omgaan met het karakter van de vele kleine dorpen (100 Dörfer – 1 Zukunft) alsook het koesteren van het bijzondere ‘heckenlandschaft’. Een belangrijk item dat in het kader van ‘onbekend maakt onbemind’, wordt ingezet is ‘sensibilisering’, waarbij inwoners en bezoekers bewust worden gemaakt van het aanwezige natuur- en landschapsschoon en de gewenste omgang daarmee.

Voor het lezen van het artikel verwijzen wij u naar de website van Grenzecho. Voor meer informatie over het project verwijzen wij u naar Landschaftscharta Belgische Eifel.

Landschaftscharta Belgische Eifel valt in de prijzen
Gulp straks meer aanwezig

Vandaag in de in de krant…

Gulp straks meer aanwezig
Herinrichting Stationsstraat Lanaken

De herinrichting van de Stationsstraat te Lanaken tot een aangenaam verblijfsgebied / fietsstraat is gereed. Het ontwerp en de verdere planuitwerking zijn opgesteld door bureau VERBEEK landschapsarchitectuur / ecologie / stedelijk ontwerp, in samenwerking met Coenen Sättele Architecten en D+A Consult.

Herinrichting Stationsstraat Lanaken
Partnership Buitenplaats Kasteel Wijlre

Buitenplaats Kasteel Wijlre verwelkomt in hun nieuwsbrief van november 2017  bureau Verbeek landschapsarchitectuur / ecologie / stedelijk ontwerp als duurzame partner!

Als sponsor dragen wij de komende vijf jaar bij aan de realisatie van tentoonstellingen in het Hedge House en het Koetshuis en de instandhouding van de Tuin. bureau Verbeek en buitenplaats Kasteel Wijlre hebben een gedeelde visie op de bijzondere waarde van natuur, landschap en cultureel erfgoed in de samenleving en de wijze waarop deze toegankelijk moet blijven voor publiek.