bureau VERBEEK wint Publieksprijs 2015 Architectuurlijk Weert
bureau VERBEEK wint Publieksprijs 2015 Architectuurlijk Weert

De Architectuurprijs voor Weert en Nederweert is zondagmiddag 28 juni jl. uitgereikt in de Poort van Limburg. Het thema was dit jaar ‘publieke buitenruimte’. De Publieksprijs 2015 ging naar de door bureau VERBEEK landschapsarchitectuur / ecologie/ stedelijk ontwerp  ontworpen Werthaboulevard te Weert.

Het publiek kon zoals vanouds stemmen via de website van Architectuurlijk Weert en via de marktpresentatie op zaterdag 13 juni jl. De meeste publieksstemmen zijn uitgebracht op de Werthaboulevard als onderdeel van het project Poort van Limburg.

Het jurycommentaar:
De drie genomineerde projecten van bureau VERBEEK – Bassinplein, Wertheboulevard en Passantenhaven – tonen grote verwantschap, waardoor ze als jury in samenhang zijn beoordeeld. De jury acht de totale opzet zeer geslaagd. Het concept is consequent uitgewerkt in materiaalkeus en detaillering. Alles drie de locaties zijn nu echte verblijfsplekken geworden en door het integrale ontwerp is zo een fraaie entree van de stad ontstaan.