bureau VERBEEK is verhuisd

bureau VERBEEK landschapsarchitectuur / ecologie / stedelijk ontwerp is verhuisd. Ons nieuwe adres is Limmelderweg 6, 6222 PB Maastricht.

Klik hier voor het verhuisbericht.

 

bureau VERBEEK is verhuisd
Telefonische bereikbaarheid bureau VERBEEK verholpen

De storing in onze vaste telefonie is verholpen.
Wij zijn weer bereikbaar via ons algemene telefoonnummer.

Telefonische bereikbaarheid bureau VERBEEK verholpen
Ontwerp Oude Markt Waubach

Op 22 juni 2017 is het in samenwerking met de inwoners en de gemeente Landgraaf vervaardigde ontwerp van de Oude Markt te Waubach en de aangrenzende straten gepresenteerd. We zijn blij dat de presentatie door Frans Pollux, Hartjes’ ontwikkelvisie, bureau VERBEEK landschapsarchitectuur / ecologie / stedelijk ontwerp goed ontvangen is.

Voor een impressie van het ontwerp verwijzen we u naar de door ons in samenwerking met VR studio vervaardigde visualisatie.

Ontwerp Oude Markt Waubach
Themapark binnen de Suzhou flower & botanical garden

De stad Suzhou in de Volksrepubliek China heeft circa 3 miljoen inwoners. De door veel toeristen bezochte stad staat bekend om mooie tuinen, grachten, bruggen en oude gebouwen. Daaraan dankt de stad ook de naam het ‘Venetië van het Oosten’. Ten noorden van het stadscentrum ligt een waterrijk landschap, waarin ook de Suzhou Botanische tuin is gesitueerd. In dit gebied zijn plannen voor het revitaliseren en realiseren van het park van 300 hectare groot. bureau VERBEEK landschapsarchitectuur / ecologie / stedelijk ontwerp heeft voor een Nederlands / Chinese ontwikkelaar een schetsontwerp gemaakt voor een circa 50 hectare groot themapark in het centrale deel van het park. Samengewerkt is met Jacqueline van der Kloet tuinontwerp en beplantingsadvies, Anae Straatmeubilair en Humblé Martens architectuur en stedelijk ontwerp.

Voor meer informatie over dit project verwijzen wij u naar Theme park within te Suzhou flower & botanical garden.

Themapark binnen de Suzhou flower & botanical garden
Reconstructie Bassin, Weert volop in uitvoering

Als onderdeel van de eerder door bureau VERBEEK landschapsarchitectuur / ecologie / stedelijk ontwerp opgestelde totaalvisie voor de Werthaboulevard is momenteel de door ons in samenwerking met de gemeente Weert ontworpen reconstructie van de kruising Bassin en omgeving volop in uitvoering. Na de weging van meerdere opgestelde varianten is de voorkeursvariant vertaald in een definitief ontwerp. Vervolgens is een RAW-bestek met bijbehorende uitvoeringstekeningen opgesteld en is de aanbestedingsprocedure begeleid. Voor de onderdelen verkeer / VRI is samengewerkt met Vialis en Candelux.

Reconstructie Bassin, Weert volop in uitvoering
Bijzonder kunstwerk in het licht, maar betoverend in het duister!

De N280 is een belangrijke schakel in het Midden-Limburgse wegennet. De weg verbindt Weert met Roermond en het Duitse achterland. Ten behoeve van een betere verkeersafwikkeling van en naar Roermond wordt de N280 ter hoogte van de stad geoptimaliseerd. Hierbij wordt het doorgaande verkeer en het bestemmingsverkeer gesplitst. Dit heeft gevolgen voor de omgeving en de uitstraling van de weg, waarbij ook de noodzaak is ontstaan voor een verdiepte ligging met twee ongelijkvloerse kruisingen. bureau VERBEEK landschapsarchitectuur / ecologie / stedelijk ontwerp heeft in opdracht van de gemeente Roermond en de provincie Limburg een ontwerp gemaakt voor het landschap langs de weg alsook een visie opgesteld op de beeldkwaliteit van de weg en de kunstwerken.

Het Outletcenter en de binnenstad trekken vele bezoekers. Ook passeren vele wegdeelnemers de stad over de N280. Met de reconstructie van de weg bestaat de wens om met een unieke vormgeving van de weg de stad Roermond te markeren! Naast een heldere vormgeving van de civiele kunstwerken is ingezet op het realiseren van een lichtkunstwerk geïnspireerd op het werk van de befaamde Roermondse architect Pierre Cuypers. Bij zijn werk stonden ambachtelijk vakmanschap en fraaie details voorop. Het lichtkunstwerk heeft beide in zich. Doordat de objecten als kroonluchters boven de verdiepte ligging hangen ervaren de weggebruikers zowel vanuit de verdiepte ligging als vanaf de parallelwegen deze bijzondere sequentie van kunstwerken. De lichtobjecten zijn geperforeerd waarbij inspiratie is gehaald uit de mede door architect Cuypers gewaardeerde Arts & Crafts motieven. Door deze perforatie zal een subtiel lichtspel de muren van de verdiepte ligging in de donkere uren tot leven brengen. Kortom: ‘Het kunstwerk is een bijzonder object in het licht, maar betoverend in het duister.’

De visie op de beeldkwaliteit is met enthousiasme ontvangen en in een nader traject wordt de haalbaarheid verder onderzocht.

Visualisatie in samenwerking met VR-studio.

Bijzonder kunstwerk in het licht, maar betoverend in het duister!
Onthulling Via Belgica meubels

De afgelopen week zijn twee nieuwe door bureau VERBEEK landschapsarchitectuur / ecologie / stedelijk ontwerp ontworpen Via Belgica meubels onthuld. Op dinsdag 18 april is aan de Steinweg in Voerendaal bij de Romeinse Villa ‘Ten Hove’ een Via Belgica sofa onthuld. Op vrijdag 21 april is op landgoed Chateau St. Gerlach in Houthem (gemeente Valkenburg aan de Geul) een Via Belgica boombank onthuld. In elk object zijn zowel een zitbank als een informatiepaneel verwerkt.

De meubels zijn tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Voerendaal, de gemeente Valkenburg aan de Geul, Oostwegel Collection, Anae Straatmeubilair, Mikko Kriek (BCL Archaeological Support), Kris Förster (KF inHeritage), Uittenbosch Ceramic Metals BV en Naus & Naus Allround Service.

De objecten zijn onderdeel van de Via Belgica-route; de 400 kilometer lange Romeinse hoofdweg die in de Romeinse tijd de Franse zeekust met het Duitse Rijnland verbond.

Meer informatie is te vinden op de site van Via Belgica.

Onthulling Via Belgica meubels
Ontwerp voor Oude Markt Waubach

In samenwerking met de gemeente Landgraaf, Hartjes’ ontwikkelvisie, de bewoners en bureau VERBEEK landschapsarchitectuur / ecologie / stedelijk ontwerp is een ontwerp opgesteld voor de Oude Markt Waubach. Tijdens een zeer energieke informatieavond werd 10 april jl. met aandacht geluisterd naar de presentaties over de inrichting en de kwesties met betrekking tot verkeer en parkeren. Kortom: een vanuit de omgeving bedacht plan hebben we samen naar een hoger niveau weten te tillen.

Ontwerp voor Oude Markt Waubach
Opening Binnentuin Hof Lektrisch Frenske

Op 31 maart 2017 heeft de opening plaatsgevonden van de Binnentuin ‘Hof Lektrisch Frenske’. In het kader van het vergroeningsproject van Wonen Limburg heeft bureau VERBEEK landschapsarchitectuur / ecologie / stedelijk ontwerp, samen met de bewoners een ontwerp gemaakt voor de binnentuin.

Opening Binnentuin Hof Lektrisch Frenske
Via Belgica meubel geplaatst in Valkenburg aan de Geul

In Valkenburg aan de Geul is recent het door bureau VERBEEK landschapsarchitectuur / ecologie / stedelijk ontwerp in samenwerking met ANAE ontworpen Via Belgica meubel geplaatst bij de locatie ‘Goudsberg’. Het object is onderdeel van de Via Belgica-route; de 400 kilometer lange Romeinse hoofdweg die in de Romeinse tijd de Franse zeekust met het Duitse Rijnland verbond. In het multifunctionele object dat ook als landmark dient is zowel een zitbank als een informatiepaneel opgenomen.

Meer informatie is te vinden op de site van Via Belgica.

Via Belgica meubel geplaatst in Valkenburg aan de Geul